Leerplan: module beschrijving

Beschrijving Modules

Module 1

Inleiding, Voortplantingsdynamiek, Stilte, Krachtbronnen/ hulpbronnen, Trauma 1
Oriëntering in de hele opleiding, praktische kennismaking in het werken met krachtbronnen, inleiding in het werk met zeer vroege trauma’s, behandeling van de preconceptie en de voortplanting vanuit energetisch, psychologisch, spiritueel en biologisch oogpunt, belangrijke relatie tussen ‘zijn’ en bestaan, de gevolgen daarvan voor onze zelf-relatie, primaire behoeftes.

Module 2

Implantatie, Middellijn, Binding & Hechting ( Bonding & Attachment), Ontdekking van de zwangerschap, TWS ( toxic womb syndrome: de giftige baarmoeder)/ zwangerschapsvergiftiging, Trauma 2

Ontwikkelingsstadia van de implantatie reis en de implantatie, de daarmee verbonden lichamelijke- energetische en emotionele thema’s, hart ontsteking ( ignition) als sleutel voor het mens zijn, middellijn fenomenen, navelstreng beïnvloeding, sociale zenuwstelsel.

Module 3

Geboorte, Bekken, Verschillende geboortestadia en Sequenties, Imprints 

Geboortefasen volgens Emerson/ Sills/ Castellino, bekkenvormen, schedelvorming (cranial moulding), drukpunten en druksporen (conjunct points & pathways) op de schedel, imprint van patronen (imprinting): lichamelijke, energetische en psychische imprints, 5 fasen van de actie: het onderzoeken van het eigen actieverloop (sequencing) en de onderbreking.

Module 4


Chirurgische interventies

Keizersnee, vacuümpomp, tangverlossing, besnijdenis.

Verdiepen van het geboorteproceswerk in kleine groepen.

Module 5


Chemische interventies

Invloed van drugs, alcohol etc. tijdens de zwangerschap en geboorte, medicatie tijdens de geboorte in verschillende decennia, werkwijze en imprints door narcose en weeën middelen.

Module 6


Tweeling dynamiek, dubbele binding (double bind), dood en verlies

Verdieping in differentiatie thema’s, tweeling dynamiek, dilemma/ double bind, omgaan met dood en verlies, adoptie.

Module 7

Voorouders

Onderzoek van de invloeden van de voorouders en familiegeschiedenis, geheimen in de familie, de verdieping van de Double bind dynamiek en manieren om er mee te werken.

Module 8

Integratie en opleidingsafsluiting

Werken met baby’s, inleiding in familiedynamiek, voorwaarden/ sleutel om zelf geboorteproces workshops uit te voeren, integratie.