Over ons

Geboorteproces.nl is het gevolg van diepgaand persoonlijk proceswerk

Ervaringen

De ervaringen die ik persoonlijk opgedaan heb in het therapeutisch werk op deze pre-verbale laag hebben mij diep geraakt, het heeft me aangeraakt in de essentie van mijn mens zijn. 
Het bracht mij terug, en nu op een bewuste manier, naar de oorsprong van mijn bestaan. 
Het bracht me terug naar hoe ik deze reis gemaakt heb, vanaf het verlaten van de Bron (mijn oorsprong) naar het incarnatieproces in het lichaam. Het liet me zien hoe en wat mijn ervaringen geweest zijn op deze reis en hoe mijn lichaam, als er de juiste condities voor zijn, dit tot in de finesse ‘vertellen’ kan.
De benadering vanuit de prenataal- en geboortetherapie maakte het mogelijk om eindelijk los te komen van oude verstrikkingen en het gaf me antwoord op vele tot nu toe onbeantwoorde vragen en op vermoedens die ik in nog geen enkele therapie of benadering zo bevestigd had zien worden.
Transformaties van deze oude patronen zijn van grote invloed geweest op de kwaliteit van mijn leven. Meer rust en openheid in diverse bewustzijnslagen is iets wat ik nog elke dag ervaar. Het contact en de verbinding met mensen direct om mij heen is anders geworden, het is nu meer vanuit de essentie van Annemieke.

Vaardigheden

In mijn werk als therapeut en trainer heb ik een aantal vaardigheden ter beschikking gekregen om oude patronen en imprints te ontmoeten en kan ik er therapeutisch mee werken. En niet alleen in één op één situaties ook in het werken met groepen worden gedragspatronen van bepaalde deelnemers opeens helderder en krijgen een andere betekenis. Groepsprocessen krijgen soms een diepere betekenis voor het individu als het in het aandachtsveld gebracht kan worden.
Het maakt dat ik de mens nu nog meer in zijn totaliteit kan benaderen. Het brengt me in contact met datgene in ons mens-zijn wat aandacht nodig heeft, wat gezien en gehoord wil worden.

Kennis

Vanuit mijn persoonlijke en professionele ervaringen kan ik alleen maar heel respectvol en nederig kijken naar bijvoorbeeld ons mens-zijn, hoe wij ons leven leven en hoe we ondanks alles wat we ervaren hebben, we in staat zijn om te overleven.
Dat wij het niet zijn die beslissen maar dat het Leven zelf beslist of jij op de aarde komt.
Dat, indien de omstandigheden juist zijn, mensen in staat zijn om te transformeren en dat deze omstandigheden met behulp van de kennis van de geboorte- en prenataal therapie gecreëerd kunnen worden is geweldig. Dat we al onze ervaringen in ons lichaam herbergen.

Het besef dat er zoveel meer is om ons heen en dat het zijn geheimen langzaam prijs geeft is voor mij als het uitpakken van een groot verjaardagscadeau. Ik mag er mijn leven lang over doen!

Wij mensen komen voort uit een enorme grote creatieve scheppingsdaad en deze ervaring zit nog steeds in ons en dat doet me realiseren hoe klein en nietig wij zijn.

Workshop

Vanuit al deze hartverwarmende ontdekkingen en zielsgeraaktheid kon ik niet anders dan mijn ervaringen delen en vorm gaan geven in mijn werk als therapeut.
Groeien kan namelijk alleen als je het kunt delen en dit doe ik met enorm veel plezier en dankbaarheid
.
De geboorteproces workshops gaven het startsignaal en dat de opleiding geboorte- en prenataal therapie nu in 2012 in Nederland gaat plaats vinden laat mijn hart sneller slaan!

Ik hoop dan ook hierbij veel collega’s en geïnteresseerden de mogelijkheid te kunnen bieden om je eigen ontdekkingen te mogen doen in een heel belangrijke en bepalende levensfase.

Liefdevolle groet, Annemieke Groot.