Uitgangspunt tijdens het proceswerk

Uitgangspunt tijdens het proceswerk

Uitgangspunt

De huidige thematiek/problematiek van de deelnemers wordt als uitgangspunt gebruikt in deze workshop. En dit kan zeer divers zijn.

Imprints

Volgens bevindingen van prenataal onderzoek blijkt namelijk dat imprints opgedaan in het prilste begin van ons leven de meeste impact hebben in ons latere leven. Wat we in deze periode ervaren hebben komt tot uiting in hoe wij later het leven ervaren! De herinneringen zijn opgeslagen in het lichaam en ook al herinneren we ons dit niet bewust, in het hier en nu herhalen we deze patronen vaak keer op keer.

Oude patronen

Denk b.v. aan het verlies van een meerlinghelft en altijd maar zoekende zijn of een problematische geboorte gehad hebben en het leven nu als zwaar ervaren, of veel onrust in het familieveld ervaren hebben tijdens de zwangerschap of geboorte en nu moeite hebben om in contact te gaan met mensen. Of het telkens weer in oude patronen getrokken worden en er niet los van kunnen komen of geen keuzevrijheid ervaren, het gevoel hebben dat het leven altijd zwaar en moeilijk is of geen relaties aan kunnen gaan of onderhouden etc.
Voel je je welkom in deze wereld of juist niet?

Ervaringen

Al onze ervaringen ’kleuren’ de start en het verdere verloop van je leven en hebben effect op je beschikbare levensenergie en op de kwaliteit van je leven.
Wat zijn dus onze ervaringen geweest en hoe kan dit op een diepe laag geheeld worden?