Wie is Annemieke Groot

Wie is Annemieke Groot?


Annemieke (1958) is als 7e kind geboren in een gezin met 5 dochters en 6 zonen waar de gezamenlijke zorg voor elkaar en de dagelijkse voeding centraal stond. Meehelpen en zorgen voor een ander kwam als het ware met eten en drinken naar binnen. Toen zij 14 jaar was overleed haar oudste broer aan de gevolgen van een auto ongeluk en de wereld was niet meer dezelfde. De zorgeloosheid was voorgoed voorbij en het was dan ook niet vreemd dat zij in de gezondheidszorg aan de slag ging.

Gedurende 22 jaar is zij werkzaam geweest als verpleegkundige, o.a. in de terminale nachtzorg en thuiszorg, als hoofd zorg in verzorgingshuizen en als indicatie adviseur.

De zoektocht

Haar behoefte om op een diepere laag meer voor mensen te kunnen betekenen nam de overhand en zette een reis in gang die nog steeds gaande is en waarschijnlijk nooit zal eindigen.
De zoektocht naar wie ben je als mens in essentie?! En zo begon de reis bij haar zelf. De zoektocht naar het ontdekken van haar kern. Een innerlijk veld ontvouwde zich en een andere wereld toonde zich.

Het werken met mensen

Door haar persoonlijke ervaringen en de opgedane kennis vanuit het werken met mensen zet zij de mens in zijn geheel centraal. Zij volgde diverse opleidingen en deze brachten meer en meer verdieping in de vraag wie ben je als mens in essentie?. Een breed scala aan opleidingen ondersteunt haar hierbij: N.L.P. , Familie opstellingen/ Organisatie opstellingen, Professionele begeleiding, diverse Trauma opleidingen, B.D. Cranio Sacraal therapie, Geboorte- en Prenataal therapie en Relatie therapie. Dit alles kleurt haar kijken naar de mens en zijn diepste verlangen.

De opleidingen en coaching

Naast het verzorgen van de opleiding Systemisch werk voor NTI NLP in Limmen geeft zij veel individuele therapie, relatietherapie, coaching en supervisie.

Kenmerkende woorden voor Annemieke zijn;
‘diepgang in de verbindende elementen van het leven en met plezier door groei tot bloei komen’.

Geboorteproces.nl is onderdeel van Basi-Com
Praktijk voor therapie, Coaching en opleidingen
Basi-com is opgericht in 2000
Voor meer informatie ga naar www.basicom.nl