Workshops

Workshop prenataal onderzoek tijdens het geboorteproces

baby-met-handen-op-hoofd-geboorteproces.nl

Bevindingen van prenataal onderzoek

Volgens bevindingen van prenataal onderzoek vinden onze eerste imprints plaats tijdens de Reis van de Bron, de voortplanting, de zwangerschap, de geboorte en kort daarna. Denk aan separatie thema´s als het verlaten van de Bron, het verlies van een meerlinghelft of een problematische geboorte en/of veel onrust in het familieveld tijdens de zwanger- schap of geboorte. Deze eerste Reis is in ons lichaam opgeslagen ook al herinneren we ons dit niet bewust.

De invloed van prenataal onderzoek

Wat is nu de invloed hiervan op hoe wij onze levenskracht herkennen en deze ten volle kunnen benutten. Hoe weerhoudt het ons te leven zoals we dat graag willen en in verbinding te zijn met onszelf en anderen, hoe beïnvloedt het onze communicatie?
Wat zijn onze ervaringen en hoe kan dit op een diepe laag geheeld worden?

Het geboorteproceswerk

Het geboorteproceswerk – gebaseerd op het werk van Ray Castellino (pionier op dit gebied in therapeutisch werk) en Dominique Désgranges – stelt ons in staat om onze levenspatronen en hun ontstaan in een ondersteunend en empathisch kader te ontmoeten en de diep in ons lichaam verankerde ervaringen opnieuw te beleven en te transformeren.

Imprints

Met de hulp en liefdevolle ondersteuning van de overige deelnemers is de groep een krachtbron en geeft deze tevens bescherming zodat het proces, gelijk aan de geborgenheid in de baarmoeder, plaats kan vinden.
Elke deelnemer heeft de mogelijkheid zijn eigen imprint(s) te ontmoeten en er is de gelegenheid om zowel waardevol bij te kunnen dragen als deel te nemen aan de processen van de overige deelnemers. De huidige problematiek van de deelnemers wordt als leidraad gebruikt in de workshop.